بسیاری از صاحبان کسب و کار، مدیران و کارفرمایان شرکت ها و حتی در برخی موارد افراد معمولی جامعه پرسشی در ذهنشان مبنی بر چگونگی صادرات شکل می گیرد. بسیاری از افراد با روشهای صادرات کالا اشنایی دارند. اما هنوز هم هستند افرادی که نمی دانند چگونه باید صادرات کالا را انجام داد. و یا افرادی هستند که برای اولین بار می خواهند اقدام به تاین کار کنند. بنابراین در جستجوی روش هایی برای صادرات انواع کالاها به دیگر کشورها هستند. و در پی یافتن این مسئله بسیاری از سوالات دیگر در ذهنشان شکل می گیرد. ما اینجاییم تا در این مقاله در رابطه با این مسئله صحبت کرده و سعی داریم تا به این سوالات پاسخ های مناسب ارائه دهیم.

اما قبل از هر چیز می‌خواهیم به شما بازرگانی ماندگار را معرفی کنیم که در زمینه صادرات و واردات کالا فعالیت دارد. و سالهاست که خدمات زیادی مانند خرید کالا از چین ، ترکیه، امارات و اروپا را برای مشتریان خود انجام داده اند. بنابراین اگر به هر دلیلی برای شما صادرات کالا به صورت شخصی سخت است. و یا شرایط آن را ندارید می‌توانید این کار را به بازرگانی ماندگار بسپارید.

صادرات چیست؟

اگر بخواهیم صادرات را تعریف کنیم می توان چنین بیان کرد که صادرات در لغت به معنای انتقال کالا از جایی به جای دیگر می باشد. به عبارت دیگر زمانی که کالایی را از یک مکان به مکان دیگر چه در داخل و چه در خارج از کشور ارسال کنیم و یا فرستاده باشیم صادرات انجام داده‌ایم. البته باید اشاره کرد که در این مقاله منظور ما از صادر فرستادن کالا از داخل کشور به خارج از کشور است.

با این تعریف صادرکننده نیز هر شخص حقیقی و یا حقوقی می باشد که دارای کارت بازرگانی و مجوز بازرگانی بوده و می تواند نسبت به صدور کالا اقدام نماید.

انواع صادرات

از نظر خروج کالا از کشور صادرات به دو دسته کلی قابل تقسیم است. مورد اول صادرات قطعی می باشد و مورد دوم به شکل موقت یا خروج موقت نام دارد.

در صادرات قطعی ارسال کالا یا محصول مورد نظر به خارج از کشور برای فروش و یا مصرف در کشورهای خارجی انجام می گیرد و بنابراین به عنوان صادرات قطعی شناخته می شود. این نوع صادرات از پرداخت حقوق گمرک مالیات و سود بازرگانی عوارض معاف بوده اما هزینه های گمرکی را شامل می شود که این هزینه ها عبارتند از: هزینه های تخلیه، هزینه‌های بارگیری، هزینه های انبارداری، هزینه های آزمایش و تعرفه بندی، هزینه های بدرقه کالا و دیگر خدمات که مقدار و شرایط آن توسط هیئت وزیران تعیین می شود.

اما صادرات موقت صادراتی هست که برای کالاهایی است که به منظور تعمیر، تکمیل و یا حضور در نمایشگاه خارجی به کشور مورد نظر ارسال می شود و بعد از مدت زمان معین برگردانده می شود.

صادرات
صادرات

صادرات کالا شامل چه مراحلی می شود؟

برای صادرات هر نوع کالایی به هر کشوری که مدنظرتان می‌باشد انجام یک سری از مراحل واجب و ضروری بوده و شما برای موفقیت در کارتان نیازمند گذراندن این مراحل هستید. این این مراحل عبارتند از:

دریافت کارت بازرگانی:

واضح هست که برای انجام صادرات نیاز دارید تا در مرحله اول اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید. در این مرحله باید با طی مراحل تعریف شده توسط اتاق بازرگانی و وزارت صمت، کارت بازرگانی حقیقی و یا حقوقی خود را دریافت کنید.

افتتاح حساب بانکی

در این مرحله باید یک حساب بانکی در کشور مربوطه برای خود باز کرده که این کار برای صادر کننده یکی از ضروریات به شمار می‌آید.

بازاریابی کالا:

همانگونه که اطلاع دارید بازاریابی به معنای شناخت بازار خارجی و پیدا کردن مشتری بالقوه می باشد. یکی از روش های این کار حضور در نمایشگاه های بین المللی است.

صدور پیش فاکتور

صادرکننده در این مرحله باید اقدام به صدور پیش فاکتور نماید. در پیش فاکتور تمامی اطلاعات کالا قابل مشاهده است و این کار به منظور آشنایی مشتری با نوع کالا و خدمات فروشنده انجام می گیرد.

 بسته بندی و آماده سازی کالا

در این مرحله نوبت به آن می رسد که کالای مورد نظر برای صادرات مطابق با استانداردهایی که در کشور مقصد وجود دارد بسته بندی شود. و به اشکال متفاوت بسته به نوع صادرات به صورت هوایی زمینی و دریایی ارسال شود.

تعیین بهای گمرکی

که در این مرحله باید تمامی هزینه هایی که به کالای صادر شده تعلق می گیرد محاسبه و پرداخت شود.

دریافت مجوز صادرات کالا

این مجوزها را باید از نهادهای مسئول دریافت کرد. نهادهایی مانند وزارت صمت، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و غیره.

اظهار کالای صادراتی به گمرک

که در این مرحله باید صادرکننده کالای مورد نظر خود را به گمرک حمل کند و در آن جا اظهارنامه صادراتی را از سازمان دریافت کند.

بیمه کردن کالا

که این کار نیز مطابق با ضوابط بین المللی انجام می‌شود.

دریافت گواهی بازرسی

در این مرحله بین خریدار و فروشنده قرارداد امضا می‌شود و گواهی بازرسی مورد نیاز دریافت می شود.

صدور فاکتور فروش

در این مرحله صدور فاکتور فروش انجام می‌شود که باید توسط صادر کننده صورت پذیرد و سپس به تایید اتاق بازرگانی برسد.

 و در مرحله نهایی باید نسبت به صدور کالا اقدام کرد. در این مرحله است که شرکت حمل و نقل باید جواز خروج از گمرک را از شرکت صادر کننده دریافت کند و آن را به مقصد مورد نظر حمل کند.

سخن آخر

همانطور که در مطالب بالا بیان شد صادرات کالا مراحل متنوعی را داشته که ممکن است برای برخی از افراد به دلایل متفاوت گذراندن این مراحل کار آسانی نباشد. بنابراین پیشنهاد ما به شما سپردن کالای خود به بازرگانی ماندگار است. این شرکت بازرگانی می تواند تمامی کالاهای شما را فارغ از نوع و نحوه مورد نظر برای ارسال به کشور های متفاوت در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه ارسال نماید. شما می توانید با خیال راحت کار خود را به این بازرگانی بسپارید و منتظر دریافت آن در مقصد باشید.